Alleenstaande moeders

Alleenstaand moederschap

Regelmatig hebben wij vrouwen in de praktijk die geen partner hebben en zwanger zijn, voor de een is dit een gewenste situatie en de ander is dit overkomen.

Of je er nu op voorbereid was of niet, het alleenstaand moederschap kent een aantal extra uitdagingen. Wij helpen jullie graag om sterk en goed voorbereid het moederschap in te gaan. Voor jezelf is het belangrijk dat je een fijn sociaal netwerk om je heen hebt, mensen die je laagdrempelig kunt bellen als iets even tegenzit. Denk ook al op tijd na wie je graag bij je bevalling wilt hebben. Wij zijn er natuurlijk bij, maar zeker voor het eerste stuk van een bevalling, waar wij er nog niet zijn, is het prettig om met iemand samen te zijn. Ook voor de kraamweek is een sociaal netwerk belangrijk en kun je zelfs overwegen mensen bij je te laten logeren. Overdag heb je de kraamzorg die je helpt, maar s'nachts wil je soms ook even met iemand zijn als je twijfelt of bezorgd bent. Wij zijn natuurlijk ook altijd laagdrempelig te bellen.

De links hiernaast zijn 2 leuke organisaties om eens te bekijken. Een cursus speciaal voor alleenstaande moeders en een landelijke grote stichting die vanalles organiseerd voor alleenstaande moeders. 

Mocht je graag in contact komen met andere single moms, geef het dan aan bij ons op het spreekuur.