De Praktijk

Verloskundigenpraktijk Westerkade bestaat sinds 1975

en is gevestigd in een monumentaal pand aan de Westerkade, vlakbij het Ledig Erf in het zuidoostelijke deel van Utrecht. Daarnaast hebben wij een locatie in het gezondheidshuis naast het Diakonessen Ziekenhuis. 

We werken in de praktijk met een vast team van verloskundigen: Martine de Ridder, Judith van Reedt Dortland, Petra Blokker, Paulien den Hartigh, Edwina Kierzek en Carine Greven. Daarnaast werken er vaste waarneemsters in de praktijk. Altijd een vertrouwd gezicht!

Wat kan je van ons verwachten?

  • Zwangerschapsbegeleiding waarin aandacht en betrokkenheid centraal staat.
  • Goede en betrouwbare zorg door een vast team van verloskundigen.
  • 24 uur per dag bereikbaarheid, 365 dagen per jaar, niet alleen voor spoed maar ook bij vragen of ongerustheid.
  • 7 dagen per week 2 verloskundigen beschikbaar voor bevallingen; ook als er 2 bevallingen tegelijk zijn komt er iemand van ons eigen team om je te begeleiden.
  • Een termijnecho (rond 10 weken), een echo als je vroeg in de zwangerschap last hebt van bloedverlies of eerder een miskraam hebt gehad en een liggingsecho (bij 36 weken) bij ons op de praktijk.
  • Begeleiding bij een miskraam (www.miskraambegeleiding.nl)
  • Begeleiding van thuisbevallingen en poliklinische bevallingen. Ook als de baby geboren is komen we nog minimaal 3 keer thuis op kraamvisite.
  • Uitstekende samenwerking met andere zorgverleners in en rond Utrecht.
  • Deskundigheid en kwaliteit: we hechten veel waarde aan het investeren in nieuwe kennis en vaardigheden. Daarom bezoeken wij regelmatig congressen en volgen wij nascholingsbijeenkomsten.
  • Kwaliteitsregistratie: allemaal zijn we geregistreerd in het BIG-register en in het kwaliteitsregister van de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV).

Onze praktijkvisie

Wij vinden het belangrijk om goed voor jullie en elkaar te zorgen. Om die reden hanteren wij een maximaal aantal inschrijvingen per jaar. Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit. We vinden het prettig om te weten wie jullie zijn, tijd voor jullie te hebben om die aandacht te geven waar behoefte aan is. Ook bieden wij graag een vertrouwd gezicht bij jullie bevalling. Om dat te bewerkstelligen werken wij in een team van 6 verloskundigen zodat je ook een bekend gezicht ziet wanneer er twee bevallingen tegelijk bezig zijn.

Onze praktijklocaties liggen in het hart van Utrecht waardoor we dicht bij jullie in de buurt zitten zodat je langs kan komen wanneer dat nodig is. Om als collega’s voor elkaar te zorgen en om te weten wat er speelt in de praktijk, hebben wij elke week overleg met elkaar. We werken namelijk vaak alleen en vinden het ook fijn om heel het team bij elkaar te hebben en even de week met elkaar door te nemen en te horen hoe het met iedereen gaat.

Kijk onderstaande film om in een paar minuten een indruk van onze praktijk te krijgen!