Edwina Kierzek

Tijdens de middelbare school wist ik dat ik iets in de zorg wilde gaan doen.

Als kind van twee verpleegkundigen hoorde ik daar thuis genoeg over.

Maar verpleegkunde was niet echt datgene wat mij aansprak, dus ben ik verder gaan kijken. Door een medeleerling kwam ik op het idee om verloskunde te gaan studeren. En op de open dag wist ik het zeker, dit wil ik! Helaas werd ik drie keer uitgeloot. Ik heb toen in de tussentijd alsnog twee jaar HBO-verpleegkunde gestudeerd. Omdat ik toch echt graag verloskunde wilde doen, stond ik op het punt om de opleiding in België te beginnen. Toch besloot ik ook nog één keer de gok te wagen in Nederland. Dit keer gelukkig met resultaat! In 2009 ben ik de opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam gestart. In 2013 was ik klaar voor het werkveld en ben ik begonnen in regio Amsterdam als waarneemster. Vanaf 2014 werk ik in de regio Utrecht. Per 1 januari 2017 ben ik van start gegaan bij Verloskundigenpraktijk Westerkade.

Ik begeleid vrouwen en partners met ontzettend veel plezier tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Ik blijf het iedere keer weer heel speciaal vinden om tijdens deze bijzondere en ingrijpende periode mijn steentje bij te mogen dragen. Daarbij probeer ik de zorg zo veel mogelijk af te stemmen op jullie wensen en behoeften.

In mijn dagelijks leven woon ik samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd reis ik graag en tour ik regelmatig rond op mijn motor.