Judith van Reedt Dortland

Na een meeloopstage met een verloskundige zag ik aan het eind van de middelbare school ineens het licht: Ik wilde verloskundige worden!

De bevalling die ik tijdens mijn eerste stage meemaakte is mij altijd bij gebleven! Het was een hele vlotte bevalling in het ziekenhuis en ik was nog maar net op tijd om baby Koen geboren te zien worden.

In 2004 volgde ik de opleiding voor verloskunde in Maastricht en na 4 jaar mocht ik beginnen als waarneemster in Brabant. Doodzenuwachtig was ik, maar in de eerste 6 weken maakte ik geen enkele bevalling mee. Uitgerekend in mijn diensten was het rustig. De eerste bevalling die ik heb begeleid was in Suriname, waar ik een half jaar heb gewerkt. Het was een spannende bevalling, het kindje was te vroeg en eigenlijk zou een gynaecoloog deze bevalling moeten begeleiden. Gelukkig ging alles voorspoedig en had de baby een goede start, maar het was meteen een vuurdoop. Via Noord-Brabant ben ik in 2009 in Utrecht gaan werken en terecht gekomen bij Verloskundigenpraktijk Westerkade. Het voelde direct als een warm nest en tot mijn geluk kwam er begin 2013 een vaste plek vrij en maak ik deel uit van deze 'familie'.

Zwanger zijn, bevallen en het ontmoeten van je kindje is een hele bijzondere gebeurtenis in je leven. Ze noemen het niet voor niets een life event. Aan ons het voorrecht om jullie daarbij te mogen begeleiden en dat doe ik tot op de dag van vandaag met heel veel voldoening. Ik hoop jullie dan ook snel te ontmoeten bij ons op de praktijk!