Paulien den Hartigh

De beste keuze van mijn leven.

Eigenlijk wilde ik altijd dokter worden, dolgelukkig was ik dan ook toen ik in Groningen kon beginnen met de studie geneeskunde. Toch ben ik na 3 jaar Geneeskunde overgestapt naar de studie verloskunde, dit omdat ik toe was aan meer menselijk contact in mijn werk.

In de verloskunde sta je heel dichtbij mensen en begeleid je intensief een van de mooiste en belangrijkste periodes uit iemands leven. Deze begeleiding bij een groeiende buik via een bevalling naar een prachtig kindje is geweldig om te mogen doen. Na een fantastische studietijd in Groningen en vele stages door het hele land ben ik  beëdigd als verloskundige. Sindsdien ben ik werkzaam geweest als verloskundige bij een grote praktijk in Groningen en bij een wat kleinere praktijk in Amsterdam. Het gezellige karakter van Utrecht heeft mijn aandacht altijd getrokken en ik was dan ook heel blij dat er bij de Westerkade een plekje voor mij vrij kwam. 

In mijn werk als verloskundige vind ik persoonlijke aandacht heel belangrijk. Als zwangere moet je de vrijheid hebben om je zwangerschap en bevalling naar eigen wensen en behoeften te doorlopen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als verloskundigen beschikken over goede wetenschappelijke kennis om zwangere juist te kunnen informeren en begeleiden. Om die reden heb ik een master 'Evidence Based Practice' gevolgd in het AMC en beschik ik over de nodige kennis om onderzoek te kunnen doen, maar vooral kennis uit beschikbaar onderzoek bruikbaar te maken voor de dagelijkse praktijk.

Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten, tijdens het spreekuur, thuis, in het ziekenhuis of aan de telefoon!