Paulien den Hartigh

De beste keuze van mijn leven.

Mijn studietijd begon bij Geneeskunde, ik dacht altijd dat ik dokter wilde worden. Gelukkig kwam na 3 jaar het inzicht dat verloskunde mij veel beter past. Mensen echt leren kennen en een verschil kunnen maken, dat is voor mij belangrijk.

In de verloskunde sta je heel dichtbij mensen en begeleid je intensief een van de mooiste en belangrijkste periodes uit iemands leven. Deze begeleiding bij een groeiende buik via een bevalling naar een prachtig kindje is geweldig om te mogen doen. Na een fantastische studietijd in Groningen en vele stages door het hele land ben ik in 2015 beëdigd als verloskundige. Sindsdien ben ik werkzaam geweest als verloskundige bij een grote praktijk in Groningen en bij een wat kleinere praktijk in Amsterdam. Het gezellige karakter van Utrecht heeft mijn aandacht altijd getrokken en ik was dan ook heel blij dat ik bij de Westerkade begin 2016 aan de slag kon. 

In mijn werk als verloskundige vind ik persoonlijke aandacht heel belangrijk. Als zwangere moet je de vrijheid hebben om je zwangerschap en bevalling naar eigen wensen en behoeften te doorlopen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als verloskundigen beschikken over goede wetenschappelijke kennis om zwangere juist te kunnen informeren en begeleiden. Om die reden heb ik een master 'Evidence Based Practice' gevolgd in het AMC en beschik ik over de nodige kennis om onderzoek te kunnen doen, maar vooral kennis uit beschikbaar onderzoek bruikbaar te maken voor de dagelijkse praktijk.

In 2018 ben ik zelf moeder geworden van een zoontje, heel bijzonder het allemaal zelf een keer meegamaakt te hebben. Zwanger zijn met een lijf dat veranderd en net als elke zwangere en moeder onzekerheden en vragen. Wat is het dan belangrijk om 24/7 bij je vertrouwde verloskundige terecht te kunnen!

Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten, tijdens het spreekuur, thuis, in het ziekenhuis of aan de telefoon!