Verloskundigen

Petra Blokker

Sinds 1986 ben ik verloskundige en sinds 1989 werk ik bij de verloskundigenpraktijk Westerkade

Tijdens mijn werk als verpleegkundige zag ik verloskundigen werken en wist ik meteen dat verloskundige zijn, een beroep was wat mij op het lijf geschreven was.Het voelt als een voorrecht om binnen de gezondheidszorg mij bezig te houden met een gezonde aandoening: zwanger zijn is een bijzondere gebeurtenis en zeker geen ziekte. Goede voorlichting over wat je wel en niet kunt en moet doen is daarbij heel belangrijk.

Een goede verloskundige voelt aan wat een vrouw en haar partner nodig hebben en speelt daar op in. Ik geloof in de kracht van vrouwen tijdens een bevalling en ik heb heel veel bevallingen thuis en zonder pijnstilling begeleid. In sommige gevallen is pijnstilling een prima oplossing, maar als vrouw kan je goed vertrouwen op je eigen kracht.

Ik hoop dat wij je kunnen helpen die kracht aan te boren.

P.C.Blokker
Big-nummer 39002681203

 

Judith van Reedt Dortland

Na een meeloopstage met een verloskundige zag ik aan het eind van de middelbare school ineens het licht: Ik wilde verloskundige worden!

 De bevalling die ik tijdens mijn eerste stage meemaakte is mij altijd bij gebleven! Het was een hele vlotte bevalling in het ziekenhuis en ik was nog maar net op tijd om baby Koen geboren te zien worden.In 2004 volgde ik de opleiding voor verloskunde in Maastricht en na 4 jaar mocht ik beginnen als waarneemster in Brabant. Doodzenuwachtig was ik, maar in de eerste 6 weken maakte ik geen enkele bevalling mee. Uitgerekend in mijn diensten was het rustig. De eerste bevalling die ik heb begeleid was in Suriname, waar ik een half jaar heb gewerkt. Het was een spannende bevalling, het kindje was te vroeg en eigenlijk zou een gynaecoloog deze bevalling moeten begeleiden. Gelukkig ging alles voorspoedig en had de baby een goede start, maar het was meteen een vuurdoop. Via Noord-Brabant ben ik in 2009 in Utrecht gaan werken en terecht gekomen bij Verloskundigenpraktijk Westerkade. Het voelde direct als een warm nest en tot mijn geluk kwam er begin 2013 een vaste plek vrij en maak ik deel uit van deze 'familie'.

Zwanger zijn, bevallen en het ontmoeten van je kindje is een hele bijzondere gebeurtenis in je leven. Ze noemen het niet voor niets een life event. Aan ons het voorrecht om jullie daarbij te mogen begeleiden en dat doe ik tot op de dag van vandaag met heel veel voldoening. Ik hoop jullie dan ook snel te ontmoeten bij ons op de praktijk!

J.R. van Reedt Dortland
Big-nummer 79909907803


Martine de Ridder

Tijdens mijn VWO-opleiding wist ik het zeker, ik wilde geneeskunde studeren.

Het menselijk lichaam in combinatie met zorgen voor patiënten boeide mij enorm. Helaas werd ik uitgeloot voor de studie en heb toen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een prachtige reis te maken. Maar voordat ik op reis ging moest ik ook nadenken over de kans dat ik het volgende jaar weer uitgeloot zou worden. Wetenschappelijke studies trokken mij niet, het was juist het contact met mensen en zorgen voor een goede gezondheid wat mij zo aantrok in de studie geneeskunde. Na wat meer verdieping in andere medische beroepen kwam ik terecht op de website van de Verloskunde Academie Amsterdam. Toen ik las over het beroep van een verloskundige viel alles op z’n plek, dit leek me eigenlijk nog veel leuker dan geneeskunde! En wat een geluk, voor deze opleiding werd ik na een selectieprocedure wel aangenomen.

Wat mij zo boeit aan het vak is dat je echt de kans krijgt om een band om te bouwen met je cliënten tijdens het spreekuur en nog meer tijdens de bevalling. We begeleiden de zwangerschap vanaf het hebben van een positieve test tot zes weken na de bevalling. Dat geeft alle gelegenheid om elkaar te leren kennen, zodat we de bevalling zo veel mogelijk naar jullie wens kunnen begeleiden.

Ik vind niks mooier dan ervoor te zorgen dat ik mijn steentje bij kan dragen aan een goed en natuurlijk verloop van de bevalling, waar zowel de zwangere als haar partner goed op kunnen terugkijken, met een gezonde baby als prachtig resultaat. Om het geluk en de opluchting te zien in de ogen van kersverse ouders is zo’n mooi moment, ik prijs me gelukkig dat ik dat moment regelmatig mag mee maken. 

Ik heb sinds 2012 een aantal jaar als waarneemster gewerkt in Utrecht. Sinds de zomer van 2015 ben ik mede-praktijkeigenaar bij de Westerkade, het voelde direct als een warm bad waar ik in terecht kwam en ik hoop dat de zwangeren en hun partners dit ook zo ervaren als ze bij onze praktijk binnen komen. 

M. de Ridder
Big-nummer 69915903003


Paulien den Hartigh

De beste keuze van mijn leven.

Mijn studietijd begon bij Geneeskunde, ik dacht altijd dat ik dokter wilde worden. Gelukkig kwam na 3 jaar het inzicht dat verloskunde mij veel beter past. Mensen echt leren kennen en een verschil kunnen maken, dat is voor mij belangrijk.

In de verloskunde sta je heel dichtbij mensen en begeleid je intensief een van de mooiste en belangrijkste periodes uit iemands leven. Deze begeleiding bij een groeiende buik via een bevalling naar een prachtig kindje is geweldig om te mogen doen. Na een fantastische studietijd in Groningen en vele stages door het hele land ben ik in 2015 beëdigd als verloskundige. Het gezellige karakter van Utrecht heeft mijn aandacht altijd getrokken en ik was dan ook heel blij dat ik bij de Westerkade begin 2016 aan de slag kon. 

In mijn werk als verloskundige vind ik persoonlijke aandacht heel belangrijk. Als zwangere moet je de vrijheid hebben om je zwangerschap en bevalling naar eigen wensen en behoeften te doorlopen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als verloskundigen beschikken over goede wetenschappelijke kennis om zwangere juist te kunnen informeren en begeleiden. Om die reden heb ik een master 'Evidence Based Practice' gevolgd in het AMC en beschik ik over de nodige kennis om onderzoek te kunnen doen, maar vooral kennis uit beschikbaar onderzoek bruikbaar te maken voor de dagelijkse praktijk.

Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongens, heel bijzonder het allemaal zelf meegamaakt te hebben. Zwanger zijn met een lijf dat veranderd en net als elke zwangere en moeder onzekerheden en vragen. Wat is het dan belangrijk om 24/7 bij je vertrouwde verloskundige terecht te kunnen!

Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten, tijdens het spreekuur, thuis, in het ziekenhuis of aan de telefoon!

P. den Hartigh
Big-nummer 79919905203


Edwina Kierzek

Tijdens de middelbare school wist ik dat ik iets in de zorg wilde gaan doen.

Als kind van twee verpleegkundigen hoorde ik daar thuis genoeg over. Maar verpleegkunde was niet echt datgene wat mij aansprak, dus ben ik verder gaan kijken. Door een medeleerling kwam ik op het idee om verloskunde te gaan studeren. En op de open dag wist ik het zeker, dit wil ik! Helaas werd ik drie keer uitgeloot. Ik heb toen in de tussentijd alsnog twee jaar HBO-verpleegkunde gestudeerd. Omdat ik toch echt graag verloskunde wilde doen, stond ik op het punt om de opleiding in België te beginnen. Toch besloot ik ook nog één keer de gok te wagen in Nederland. Dit keer gelukkig met resultaat! In 2009 ben ik de opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam gestart. In 2013 was ik klaar voor het werkveld en ben ik begonnen in regio Amsterdam als waarneemster. Vanaf 2014 werk ik in de regio Utrecht. Per 1 januari 2017 ben ik van start gegaan bij Verloskundigenpraktijk Westerkade.

Ik begeleid vrouwen en partners met ontzettend veel plezier tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Ik blijf het iedere keer weer heel speciaal vinden om tijdens deze bijzondere en ingrijpende periode mijn steentje bij te mogen dragen. Daarbij probeer ik de zorg zo veel mogelijk af te stemmen op jullie wensen en behoeften.

In mijn dagelijks leven woon ik samen met mijn vriend en ben ik moeder van een dochter. In mijn vrije tijd reis ik graag en tour ik regelmatig rond op mijn motor.

E. Kierzek
Big-nummer 49917235003


 

Carine Greven

Vroeger wilde ik ‘iets’ met baby’s doen….

Geboren en getogen in de Achterhoek maar wist op jonge leeftijd al dat ik meer van de wereld wilde zien. Gestudeerd in Doetinchem en Zwolle, om de opleiding verpleegkunde af te ronden. Direct toegelaten tot de verloskunde opleiding in Amsterdam en vier jaar later, in 2013, mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Na 10 jaar studie, meerdere buitenlandse stages in oa Finland, Zambia en Uganda, dan eindelijk het vak mogen uitvoeren dat inderdaad ‘iets’ met baby’s te maken heeft. 

Van 2014 tot 2017 ben ik al werkzaam geweest bij twee praktijken in Utrecht. Ik werkte met veel plezier in Utrecht maar wilde de overstap maken naar Arnhem om dichter bij mijn familie te wonen. Omdat Utrecht toch bleef kriebelen, heb ik weer de stap 'terug' gemaakt. Door Edwina (oud-klasgenootje) ben ik bij de Westerkade terecht gekomen. Tijdens het verlof van Judith en Martine is het werken in de praktijk mij heel goed bevallen en ik ben vanaf januari 2020 toegetreden als maat in de praktijk.

C. Greven                                                                                                                                                                                    

Big-nummer 39913675103