Waarneming

Waarneming 

Om het Westerkade team compleet te maken hebben we vast 2 verloskundige waarneemsters in de praktijk. Dit zijn Nathalie Bonte en Anne ten Hacken, lees hieronder wie ze zijn! 

Tijdens periode van verlof of andere omstandigheden is het niet te voorkomen dat we wel eens extra waarneming nodig hebben. Zo garanderen we dat er altijd een verloskundige voor je klaar staat. Op dit moment werken verloskundigen Carine en Femmelieke vast in de praktijk ivm de zwangerschapsverloven van Judith en Martine. Hieronder kom je alvast iets over ze te weten.


Nathalie Bonte

Als kind groeide ik op in een ondernemersgezin in Zeeuws Vlaanderen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam de keuze voor een beroep in de medische sector dan ook niet meteen bij me op. Ik koos ervoor om de opleiding Maatschappelijk werk te doen in Utrecht.  

Na het afronden hiervan was ik nog erg jong en besloot een tijdje de wereld rond te reizen als stewardess bij KLM. Ik genoot van de diverse culturen waarmee ik kennismaakte en van de vele avontuurlijke reizen.Op een onverwacht moment raakte ik aan de praat met een verloskundige. Het gesprek raakte mij. Verloskundige, zou dat iets voor mij zijn? Al snel maakte ik samen met haar mijn eerste bevalling mee. Die dag was een van de mooiste uit mijn leven: ik was, op een positieve manier, compleet van slag. Wat een magische ervaring. Het succesvol afronden van de opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam vond ik een ‘bevalling’ op zich, maar ik heb nooit een moment spijt gehad. Dít is mijn vak! Ik hou van de afwisseling die het werk te bieden heeft: de ene dag spreekuur of kraamvisites, waarbij uiteenlopende onderwerpen en (on)zekerheden aan bod kunnen komen (bij mij is geen vraag te gek). En om de andere dag alles in het werk te stellen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Sinds begin 2017 ben ik zelf de trotse mama van een zoontje en kijk ik heel positief terug op mijn zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hierin heb ik veel te danken aan mijn collega’s van de Westerkade, ik voelde me gehoord en ze sloten in hun begeleiding goed aan bij mijn (onze) wensen. Dit wens ik iedere vrouw en haar partner ook toe. Na mijn verlof pakte ik met frisse energie het werk weer op en kwam terug bij de Westerkade. Graag tot ziens in de praktijk!

N. Bonte
Big-nummer 39921767403


Anne ten Hacken

Al heel jong wist ik dat ik verloskundige wilde worden. 

Sinds 2015 werk ik als verloskundige en vele bevallingen later vind ik het nog steeds het leukste beroep dat er is! Na mijn studie in Groningen ben ik direct aan de slag gegaan in Zwolle, waarna ik verhuisd ben naar het gezellige Utrecht. Ik heb gewerkt bij kleine en grote praktijken met mensen van diverse achtergronden.

Als verloskundige vind ik het heel bijzonder om (toekomstige) ouders te mogen begeleiden bij het belangrijkste moment van hun leven. De geboorte van een kind is en blijft altijd weer een wonder! Ik geniet van de veelzijdigheid van mijn vak. Ik probeer hierbij iedereen een luisterend oor te bieden en de aandacht te geven die zij nodig hebben, zodat ze een positief gevoel overhouden aan de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. 

Naast mijn werk als verloskundige hou ik van reizen, hockeyen en mij maatschappelijk in te zetten met de serviceclub waar ik lid van ben.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

A. ten Hacken
Big-nummer 69920603603


Carine Greven

Vroeger wilde ik ‘iets’ met baby’s doen….

Geboren en getogen in de Achterhoek maar wist op jonge leeftijd al dat ik meer van de wereld wilde zien. Gestudeerd in Doetinchem en Zwolle, om de opleiding verpleegkunde af te ronden. Direct toegelaten tot de verloskunde opleiding in Amsterdam en vier jaar later, in 2013, mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Na 10 jaar studie, meerdere buitenlandse stages in oa Finland, Zambia en Uganda, dan eindelijk het vak mogen uitvoeren dat inderdaad ‘iets’ met baby’s te maken heeft. 

Van 2014 tot 2017 ben ik al werkzaam geweest bij twee praktijken in Utrecht. Ik werkte met veel plezier in Utrecht maar wilde de overstap maken naar Arnhem om dichter bij mijn familie te wonen. Omdat Utrecht toch bleef kriebelen, heb ik nu de combinatie gemaakt; wonen in Arnhem en werken in Utrecht. Vanaf februari zal ik de praktijk komen versterken i.v.m. het zwangerschapsverlof van Martine. 

Tot ziens!

Groeten, Carine


Femmelieke Otto

Graag stel ik me aan jullie voor, Ik ben Femmelieke Otto, 33 jaar en kom van de Veluwe.

Vanaf april kom ik de Westerkade versterken i.v.m. het zwangerschapsverlof van Judith. Na een lange zoektocht en verschillende beroepen te hebben geprobeerd ben ik in de wondere wereld van verloskunde terecht gekomen. Met heel veel plezier heb ik gestudeerd aan de verloskundige Academy in Amsterdam en ben ik sinds 2017 beëdigd als verloskundige. 

Mijn eerste ervaringen heb ik opgedaan bij een leuke stadspraktijk in Middelburg. Daarna ben ik terug gegaan naar mijn roots en heb ik een jaar als verloskundige in Ede gewerkt. Vanaf april kom ik de Westerkade ondersteunen als waarneemster en ik heb er veel zin om het stadse leven te ontdekken.

Het begeleiden van zwangeren en kraamvrouwen is dankbaar werk en dat doe ik met veel enthousiasme. De eerste kennismaking tussen ouders en kind is een prachtige gebeurtenis, het is bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. Verloskundige zijn vind ik dan ook het mooiste beroep wat er is!

Graag sta ik voor de Utrechtse zwangeren klaar en ik kijk er naar uit om kennis met jullie te maken.

Groeten, Femmelieke 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C. Greven Big-nummer 39913675103

 

 

F. Otto Big-nummer 89922979603