Waarneming

 

 

Nathalie Bonte

Ans Noten

Hannah de Klerk

Waarneming 

Het vaste team van de Westerkade staat in principe 365 dagen per jaar 24 uur per dag voor jullie klaar, echter zijn er momenten dat er toch extra waarneming nodig is om ook tijdens vakantie en verlof goede zorg te kunnen leveren. In 2018 zal Paulien met verlof zijn van 26 februari tm 13 augustus en Edwina van 9 april tm 18 september. In die periode zijn er 2 bekende gezichten van de Westerkade die het team versterken, Nathalie en Ans. In de zomerperiode zal Hannah de Klerk ons zo nu en dan versterken. Ondanks een wisseling af en toe hopen we zo te kunnen garanderen dat je in je zwangerschap altijd een bekend gezicht ziet als je ons nodig hebt! 


Nathalie

Beste aanstaande ouders,

Als kind groeide ik op in een ondernemersgezin in Zeeuws Vlaanderen. Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam de keuze voor een beroep in de medische sector dan ook niet meteen bij me op.
Ik koos ervoor om de opleiding Maatschappelijk werk te doen in Utrecht. Na het afronden hiervan was ik nog erg jong en besloot een tijdje de wereld rond te reizen als stewardess bij KLM. Ik genoot van de diverse culturen waarmee ik kennismaakte en van de vele avontuurlijke reizen.Op een onverwacht moment raakte ik aan de praat met een verloskundige. Het gesprek raakte mij. Verloskundige, zou dat iets voor mij zijn? Al snel maakte ik samen met haar mijn eerste bevalling mee. Die dag was een van de mooiste uit mijn leven: ik was, op een positieve manier, compleet van slag. Wat een magische ervaring. Het succesvol afronden van de opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam vond ik een ‘bevalling’ op zich, maar ik heb nooit een moment spijt gehad. Dít is mijn vak! Ik hou van de afwisseling die het werk te bieden heeft: de ene dag spreekuur of kraamvisites, waarbij uiteenlopende onderwerpen en (on)zekerheden aan bod kunnen komen (bij mij is geen vraag te gek). En om de andere dag alles in het werk te stellen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Sinds begin 2017 ben ik zelf de trotse mama van een zoontje en kijk ik heel positief terug op mijn zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hierin heb ik veel te danken aan mijn collega’s van de Westerkade, ik voelde me gehoord en ze sloten in hun begeleiding goed aan bij mijn (onze) wensen. Dit wens ik iedere vrouw en haar partner ook toe. Na mijn verlof pakte ik met frisse energie het werk weer op en kwam terug bij de Westerkade. Graag tot ziens in de praktijk!

Hartelijke groet, Nathalie Bonte


Ans

Beste mensen,

Na 25 jaar met veel plezier in deze praktijk werkzaam te zijn geweest als praktijkhouder ben ik per 1 januari 2017 uit de maatschap getreden om met mijn man lange reizen te kunnen maken. Heerlijk die vrijheid, maar ik mis ook mijn mooie vak. 

Evenals in 2017, zal ik in de maanden februari tot september 2018  waarnemen en kunnen jullie me hier weer tegenkomen tijdens het zwangerschapsverlof van Paulien en Edwina.

Ik heb er weer heel veel zin in om jullie te gaan begeleiden!

Hartelijke groet, Ans Noten


Hannah

Beste aanstaande ouders,                                                                   

Zelf ben ik geboren in de binnenstad van Utrecht in het toenmalige AZU nadat mijn moeder al een dag lang thuis haar weeën had opgevangen. Een magisch verhaal vond ik het, bij mijn broer was het zo snel gegaan, maar bij mij niet, waar kon dat aan hebben gelegen? 

Mijn eerste studiekeuze was culturele antropologie omwille van mijn nieuwsgierigheid naar andere culturen en leefgewoonten. Na deze studie heb ik een aantal jaar in verschillende functies gewerkt, maar de fascinatie voor verloskunde bleef toch altijd bij me. Op mijn 27stebesloot ik de sprong te wagen en alsnog verloskunde te gaan studeren. Ik heb er geen seconde spijt van gehad: wat een voorrecht om bij het intieme proces naar ouderschap betrokken te mogen zijn. En dat iedere bevalling en ieder stel ouders anders is maakt het vak uitdagend en nog altijd magisch. Inmiddels combineer ik mijn wetenschappelijke achtergrond met de verloskunde door onderzoek te doen binnen ons veld. 

Als verloskundige heb ik in Zaandam gewerkt en sinds kort werk ik in mijn eigen geboortestad Utrecht. Komende zomer zal ik de verloskundigen van de Westerkade ondersteunen door wat spreekuren en af en toe een dienst over te nemen. 

Alvast een goede zwangerschap en wellicht tot ziens bij de Westerkade!

Hartelijke groet, Hannah de Klerk