Waarneming

Waarneming 

Om het Westerkade team compleet te maken hebben we 2 vaste waarneemsters in de praktijk. Dit zijn Anne ten Hacken en Aliët van Veelen, lees hieronder wie ze zijn! 

Tijdens periode van verlof of andere omstandigheden is het niet te voorkomen dat we wel eens extra waarneming nodig hebben. Zo garanderen we dat er altijd een verloskundige voor je klaar staat. 


Anne ten Hacken

Al heel jong wist ik dat ik verloskundige wilde worden. 

Sinds 2015 werk ik als verloskundige en vele bevallingen later vind ik het nog steeds het leukste beroep dat er is! Na mijn studie in Groningen ben ik direct aan de slag gegaan in Zwolle, waarna ik verhuisd ben naar het gezellige Utrecht. Ik heb gewerkt bij kleine en grote praktijken met mensen van diverse achtergronden.

Als verloskundige vind ik het heel bijzonder om (toekomstige) ouders te mogen begeleiden bij het belangrijkste moment van hun leven. De geboorte van een kind is en blijft altijd weer een wonder! Ik geniet van de veelzijdigheid van mijn vak. Ik probeer hierbij iedereen een luisterend oor te bieden en de aandacht te geven die zij nodig hebben, zodat ze een positief gevoel overhouden aan de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. 

Naast mijn werk als verloskundige hou ik van reizen, hockeyen en mij maatschappelijk in te zetten met de serviceclub waar ik lid van ben.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

A. ten Hacken
Big-nummer 69920603603


Aliet van Veelen

 
In verband met het zwangerschapsverlof van Edwina Kierzek zal Aliet van Veelen het westerkade team komen versterken. Zij zal starten vanaf 29 mei. 
 

Toen ik een jaar of 12 was wist ik het eigenlijk al, ik wilde verloskundige worden. Ik ben de oudste uit een gezin van 5 kinderen, dus in mijn jeugd was mijn moeder "bijna altijd" zwanger. De bezoekjes naar de verloskundige waren voor mij hoogtepunten en ik wilde alles zien wat er gebeurde. Later op de middelbare school, toen ik ging beseffen wat het vak inhoudt, werd ik eigenlijk alleen maar enthousiaster. Tot de dag van vandaag heb ik geen moment getwijfeld, voor mij is verloskundige zijn het leukste beroep wat er is. Ik vind het mooi om mensen vanaf het begin van een zwangerschap te begeleiden en hun groei naar het ouderschap te ondersteunen. 

Tijdens een stage in Tanzania in het tweede jaar van mijn studie heb ik ook een andere kant van de verloskunde gezien. Ik heb daar veel bevallingen kunnen begeleiden, maar de zorg daar komt niet in de buurt van de zorg die we in Nederland kunnen geven. Door deze ervaring ben ik de Nederlandse verloskundige zorg nog meer gaan waarderen en ben ik trots dat ik daar aan mag bijdragen. 

Ik ben opgegroeid in Amersfoort, heb tijdens mijn studie in Amstelveen gewoond, en woon nu met veel plezier in Utrecht. Naast mijn studie heb ik altijd in de horeca gewerkt en daar ook stiekem een beetje mijn hart aan verloren. Ik hou heel veel van borrelen en lekker eten met vrienden. Daarnaast ben ik altijd in voor een spelletje of een goed boek. 

Tot snel op de praktijk, ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten.

A. van Veelen
Big-nummer 09927440803


Nathalie Bonte (verlof tm 28 september)

Als kind groeide ik op in een ondernemersgezin in Zeeuws Vlaanderen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam de keuze voor een beroep in de medische sector dan ook niet meteen bij me op. Ik koos ervoor om de opleiding Maatschappelijk werk te doen in Utrecht.  

Na het afronden hiervan was ik nog erg jong en besloot een tijdje de wereld rond te reizen als stewardess bij KLM. Ik genoot van de diverse culturen waarmee ik kennismaakte en van de vele avontuurlijke reizen.Op een onverwacht moment raakte ik aan de praat met een verloskundige. Het gesprek raakte mij. Verloskundige, zou dat iets voor mij zijn? Al snel maakte ik samen met haar mijn eerste bevalling mee. Die dag was een van de mooiste uit mijn leven: ik was, op een positieve manier, compleet van slag. Wat een magische ervaring. Het succesvol afronden van de opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam vond ik een ‘bevalling’ op zich, maar ik heb nooit een moment spijt gehad. Dít is mijn vak! Ik hou van de afwisseling die het werk te bieden heeft: de ene dag spreekuur of kraamvisites, waarbij uiteenlopende onderwerpen en (on)zekerheden aan bod kunnen komen (bij mij is geen vraag te gek). En om de andere dag alles in het werk te stellen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Sinds begin 2017 ben ik zelf de trotse mama van een zoontje en kijk ik heel positief terug op mijn zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hierin heb ik veel te danken aan mijn collega’s van de Westerkade, ik voelde me gehoord en ze sloten in hun begeleiding goed aan bij mijn (onze) wensen. Dit wens ik iedere vrouw en haar partner ook toe. Na mijn verlof pakte ik met frisse energie het werk weer op en kwam terug bij de Westerkade. Graag tot ziens in de praktijk!

N. Bonte
Big-nummer 39921767403