Vervolgafspraken

Hoe vaak kom je bij ons langs voor een afspraak?

In het begin van de zwangerschap kom je iedere 4 weken. Vanaf 24 weken elke 3, vanaf 30 weken elke 2 en aan het einde van de zwangerschap kom je iedere week op controle.

Al deze controles duren rond de 10-15 minuten. Bij je eerste afspraak en het bevalgesprek is het zinvol om samen met je partner te komen omdat er veel informatie wordt gegeven. Bij de afspraken in tussenliggende periode is je partner altijd van harte welkom, maar die keus laten we bij jullie. Wij vinden het geen bezwaar als je je kinderen meeneemt op een afspraak, iedereen is welkom. Als het nodig of wenselijk is, is het altijd mogelijk om vaker op controle te komen. Bel ons gerust!


Wat doen we?

Tijdens je vervolgcontroles bespreken we hoe het de afgelopen weken met je is gegaan en controleren we je bloeddruk. Ook doen we uitwendig onderzoek om de groei en de ligging van je kindje te controleren en luisteren we naar het hartje van je baby. We kunnen de ligging van je baby voelen vanaf 28 weken zwangerschap. In de laatste maand wordt ook naar de indaling van het hoofdje in het bekken gevoeld.
Aan het eind van de zwangerschap, rond de 34e week, maken we een afspraak om de bevalling met je te bespreken. We gaan in op je wensen en vragen ten aanzien van de bevalling en je krijgt instructies mee wanneer je ons moet bellen. Naast een bevalgesprek zijn jullie ook van harte uitgenodigd op onze voorlichtingsavond om je goed voor te bereiden op de bevalling.