Inhoudsopgave

Wij zijn ook

Meer dan eens heb je in je zwangerschap meer zorgverleners nodig dat alleen je verloskundige. Dan is het wel zo fijn dat wij ook die aanvullende zorg faciliteren via onze praktijk.

Gynaecoloog

Jan Veerbeek

Mijn naam is Jan Veerbeek en ben huisgynaecoloog van de Westerkade. Ik werk sinds 1 mei 2020 als perinatoloog in het Diakonessenhuis. Ik heb voor dit mooie vak gekozen omdat ik het heel bijzonder vind om voor jou maar ook voor jullie kindje te zorgen in die speciale maanden in de zwangerschap. Goede informatie en samen beslissen vind ik in die periode heel belangrijk.

Ik werk samen met de Westerkade voor zwangeren die in hun zwangerschap ook een keer een gynaecoloog willen of moeten zien. Bijvoorbeeld als er bijzonderheden zijn met je algemene gezondheid, of er bijzonderheden waren in een voorgaande zwangerschap/bevalling. Daarvoor kom ik langs op de praktijk om met de verloskundigen, zwangere te overleggen, of jullie zelf te zien tijdens een consult.

Net als de Westerkade deel ik de visie; zo veel mogelijk vertrouwde verloskundige zorg waar dat kan en alleen medische zorg waar dat moet. Zo werken we samen aan de beste zorg voor elke zwangerschap.

Focus

Echoscopie is een belangrijk onderdeel van de zwangerschapszorg. De echo’s in het eerste trimester en de liggingsecho bij 36 weken maken we tijdens een controle op de praktijk. Omdat medische echo’s, zoals de twintig weken echo en groei-echo’s veel expertise vragen, laten we die maken bij ons echocentrum ‘Focus Verloskundig centrum’. Ook voor extra pretecho’s kun je hier terecht. Over de uitslag van een echo hebben we indien nodig dezelfde dag nog contact, zo weet je direct waar je aan toe bent.

Alle echo’s geregeld, op de praktijk of bij ons eigen echocentrum.

Borstvoeding

Ik ben Mirjam, lactatiekundige, en eigenaar van Borstvoeding & meer. Samen met 7 collega’s staan wij voor je klaar om je goed voor te bereiden op je kraamtijd en de periode erna.  Naast deskundigheid op het gebied van borstvoeding hebben alle teamleden een achtergrond als verloskundige, kraamverzorgende, logopedist etc, Samen hebben we veel kennis in huis!

Wat doen wij?

  • Masterclass Borstvoeding; de perfecte voorbereiding op borstvoeding voor jou en je partner, in 2 uur tijd alle in’s en out’s! ( online en tzt weer op locatie)
  • Consulten borst- en flesvoeding; heb je vragen of uitdagingen? Wij komen bij je langs in een huisconsult, kijken mee met een voeding, beantwoorden je vragen en maken met jullie samen een persoonlijk plan van aanpak
  • Verhuur van borstkolven en babyweegschalen en verkoop van diverse artikelen; 7 dagen per week
  • Mdewerking aan centering pregnancy bijeenkomsten
  • Regelmatig overleg met verloskundigen, we denken mee met verloskundigen en kraamverzorgenden als ze ons benaderen met vragen over voeding en wij koppelen ons voedingsbeleid terug aan de verloskundige als we een huisconsult hebben gedaan
  • Regelmatig scholen we verloskundigen en kraamverzorgenden
  • Mamacafe; twee keer per maand ben je welkom in de Yoghurt Barn Neude, kosteloos vragen stellen & gezellig kletsen met andere moeders

Huur en consulten worden vaak vergoed door je zorgverzekering, in het aanvullende pakket!

Check: www.borstvoedingenmeer.nl

Insta: borstvoedingenmeer

Diëtiste 

Linda

Mijn naam is Linda Rodenburg, moeder van twee zoons en diëtist. Ik begeleid in mijn praktijk Mamafood voornamelijk zwangeren. Die doelgroep spreekt mij enorm aan, want door gezond en vooral volwaardig te eten zorgt de zwangere niet alleen voor zichzelf, maar ook al voor de baby in haar buik. En in de toekomst geeft zij met een gezond voedingspatroon weer het goede voorbeeld aan haar kind. Hoe mooi is dat! Ik begeleid zwangeren bij het beperken van hun gewichtstoename, bij ondergewicht, gezonde voeding tijdens de zwangerschap, borstvoeding en afvallen na de zwangerschap. Verder ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsdiabetes. Hier heb ik ook een boek over geschreven: Handboek zwangerschapsdiabetes - Krijg zelf je suikerspiegel onder controle. Heel vaak is de suikerspiegel met voeding onder controle te krijgen. Ik help daar graag bij!

Ik ben oprecht, enthousiast en wil vrouwen graag begeleiden naar een gezond en lekker voedingspatroon. Met de focus op wat allemaal wél mag tijdens de zwangerschap en wat minder op wat (tijdelijk) niet mag. Ik vind het heel leuk om hierbij samen te werken met de verloskundigen van Westerkade!

Coach & Therapeut

Tirza

Begeleiding tijdens de zwangerschap en daarna, gaat niet alleen maar over medische zorg. Het gaat vooral ook over wat je ervaart en hoe je je daarbij voelt. Soms gebeuren er dingen in je leven, waarvan je de omvang pas ervaart tijdens je zwangerschap of je jonge moederschap. Het kan ook zijn, dat je vorige bevalling je nog parten speelt of dat je in je zwangerschap niet zo goed uit de voeten kan met jezelf. Heel vaak is delen wat je bezighoudt met de mensen in je omgeving al genoeg. Het kan ook zijn, dat het je niet verder helpt. En dan is het belangrijk dat je gespecialiseerde en professionele begeleiding krijgt als je dat nodig hebt. 

Ik ben Tirza Janssen, verloskundige, coach, psychosociaal therapeut en traumaseksuoloog. Al jarenlang begeleid ik vrouwen; in mijn werk als verloskundige én als therapeut. Vrouwen die dreigen vast te lopen en vrouwen die een klein zetje nodig hebben om weer regie te krijgen over hun leven. In de loop der jaren heb ik mij verder gespecialiseerd en ondersteun ik ook veel (zwangere) vrouwen die seksueel misbruikt zijn. 

Ik geloof in de kracht van vrouwen. Er is moed, liefde en vertrouwen nodig om die kracht te voelen, te ontwikkelen en te gebruiken.

Mocht je behoefte hebben aan ondersteuning? Bezoek dan mijn website www.tirzajanssen.nl voor meer informatie.  Of stuur me een mail contact@tirzajanssen.nl. Je kunt me ook appen op:  06-52664448. Je bent welkom!

Fysiotherapeuten

Als fysiotherapeuten in de Utrechtse wijk Hoograven werken wij al geruime tijd samen met Verloskundigenpraktijk Westerkade. Hierdoor kunnen we de zorg rondom de zwangerschap zo optimaal mogelijk maken. Ik ben Yvonne Mandemaker en werk al jaren met veel plezier bij van ‘Diepen Fysiotherapie’.
Binnen onze praktijk en ik gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen met bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap. Ik merk dat we met kleine tips en adviezen al veel kunnen betekenen om klachten te verlichten dan wel te verhelpen die ontstaan zijn door een zwangerschap of bevalling. 
Klachten die wij als praktijk o.a. behandelen zijn:

  • Pijnklachten van het bekken tijdens en na de zwangerschap
  • Diastaseproblematiek na de zwangerschap
  • Bekkenbodemklachten zoals urineverlies

Voor advies en/of behandeling
kijk op onze website: www.fysiotherapievandiepen.nl of neem contact met ons op en we helpen je graag verder.